Οι έξυπνοι και τα κορόιδα

Δεν ασχολούμαι συχνά με θέματα γενικότερης επικαιρότητας. Ομως εξοργίζομαι όταν βλέπω τους γείτονες μας να συνεχίζουν το ίδιο βιολί με τις επιδοτήσεις. Γνωστή η υπόθεση από χρόνια, όπου με διάφορους τρόπους άρπαζαν (και αρπάζουν) υπέρογκες επιδοτήσεις.

Σε μια από τις κομπίνες, η Υπ.Ε.Ε. Κρήτης, σε συνεργασία με την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε σε έλεγχο στις επιστροφές ΦΠΑ στην Κρήτη. Διαπιστώθηκε ότι τη τριετία 2005 – 2007 εισπράχθηκαν συνολικά 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι νόμιμες επιστροφές ΦΠΑ ανέρχονται περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή 56 εκατομμύρια περισσότερα!
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς παρενέβη, αποστέλλοντας έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης, με το οποίο ζητά να συνεχισθούν με ταχύτερο ρυθμό οι διεξαγόμενες έρευνες.

Πρόσφατα πάλι, η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει 245 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια του Γεωργικού Ταμείου, για παρατυπίες κι ελλιπείς ελέγχους στις ενισχύσεις για το λάδι, το βαμβάκι, τη σταφίδα και τα εσπεριδοειδή την περίοδο 1999-2004.

Τεράστια τα ποσά που καρπώθηκαν οι «έξυπνοι» και που αν είχαν πάει στους πραγματικούς δικαιούχους, άλλη θα ήταν η μοίρα τους. Δυστυχώς, εμείς εδώ στο Λασίθι είμαστε από τα «κορόιδα», σε αντίθεση με τους γείτονες μας (κυρίως) που πλούτισαν εις βάρος των υπολοίπων.

Το χειρότερο απ’ όλα, είναι πως βλέπει κανείς γνωστούς μεγαλοκομπιναδόρους να κατέχουν (ξανά) υψηλόβαθμες θέσεις στο συναιτεριστικό κίνημα (και όχι μόνο). Λογικό μου φαίνεται και αυτό. Αυτούς που ξέρουν τα κόλπα θέλουνε. Οχι τίποτα έντιμους. Να τους κάνουν αυτούς τι;

Σύσσωμοι οι πολιτικοί ηγήτορες των γειτόνων μας σιωπούν μην τυχόν και χάσουν τα «ψηφαλάκια». Και μεις όμως σωπαίνουμε, αντί να φωνάξουμε όπως θα έπρεπε. Από τις τσέπες των δικών μας αγροτών χάθηκαν και χάνονται αυτά τα χρήματα. Στο τέλος, για μια ακόμα φορά δεν θα υπάρξουν ένοχοι. Εις υγείαν των κορόιδων…

Σχολιάστε