Δεν μας τα λέει καλά…

Απάντηση στη στήλη του Νίκου Τραντά στην τοπική μας εφημερίδα «Ανατολή», έδωσε ο  Δημήτρης Κουνενάκης. Δεν μας τα λέει όμως καθόλου καλά.Δημήτρης Κουνενάκης

Για το θέμα του δανείου[1. Ενδιαφέρον ζήτημα], θα μπορούσε ίσως αυτό να προχωρήσει σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ για παράδειγμα, ώστε μέσα από κοινές δράσεις και διαδημοτικές συνεργασίες να καλυφθεί το ελάχιστο ποσό. Αν δεν κάνω λάθος, χρηματοδότηση μπορεί να αντληθεί και από τράπεζες που συνεργάζονται με την ΕΤΕπ.

Για το θέμα του γραφείου στις Βρυξέλλες, δεν είπε ότι θα ανοίξει γραφείο ο Δήμος (αυτό το είχε πει ο συνδυασμός του κ. Τσουκάκη), όμως (τότε) σαν «απάντηση» σε αυτό, είχε πει πως σε συνεργασία με άλλους φορείς της Κρήτης θα δημιουργούνταν ένα κοινό. Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν μας είπε.

Στις προτάσεις του όμως ήταν και γραφείο (στον Δήμο) για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα βοηθούσε και στην εκμετάλλευση τους από πολίτες (πάλι στα πλαίσια «απάντησης» σε πρόταση Τσουκάκη), δεν είδαμε να υλοποιείται κάτι νέο.
Νομίζω δε, πως αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα υπήρχε και πριν αναλάβει ο Κουνενάκης Δήμαρχος και αν κάτι άλλαξε ουσιαστικά από πριν, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό.

Στο θέμα της σύνδεσης των χωριών με το δίκτυο του Δήμου, εκεί απάντηση δεν υπήρχε. Πλήρης σιωπή. Στόχος βέβαια αυτής της πρότασης ήταν η αποκέντρωση υπηρεσιών (μια ακόμα δέσμευση) την οποία δεν είδαμε, αλλά και η διευκόλυνση των πολιτών στην εξυπηρέτηση τους. Ούτε αυτή την είδαμε…

Νομίζω είναι περιττό να επαναλάβω – αλλά θα το κάνω – ότι αν δείτε το πρόγραμμα Κουνενάκη (λακωνικότερο όσων έλεγε), θα διαπιστώσετε πόσα δεν έχουν προχωρήσει.
Επειδή
μάλιστα από τον ιστοχώρο του συνδυασμού έχουν «εξαφανιστεί» πολλά δελτία τύπου και στοιχεία, σιγά – σιγά θα τα ανεβάσω, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις σας. Για να δούμε ποιος λέει ψέματα και ποιος όχι. Ποιος έχει φαντασιώσεις και ποιος κοροϊδεύει και ποιους σε αυτό τον τόπο…

2 Σχόλια

  1. Τώρα το πηρες χαμπαρι ότι δεν μας τα λέει καλά;;

  2. Μόνο λόγια είναι και θα χαθει η τετραετεία.

Σχολιάστε